DBFM – Paridaens Leuven

DBFM – Paridaens Leuven

Paridaensinstituut Leuven @ Tomas Liekens – LAVA Architecten

De nieuwe moderne vleugel van het Paridaensinstituut in Leuven is één van de projecten van het DBFM-programma Scholen van Morgen.

Het bestaande, verouderde gebouw van de basisschool werd gesloopt en vervangen door een eigentijdse nieuwbouw, die gekoppeld is aan het oudere deel van de school.

De nieuwbouw omvat 12 nieuwe klassen voor de basisschool en 15 klassen voor het secundair onderwijs.

Op het gelijkvloers is er plaats voor kleuterklassen, een secretariaat en kantoren voor de basisschool, sanitair en een sportzaal (deels in de kelderverdieping).

Op de eerste verdieping huizen klassen van de lagere school en is er een zorglokaal.


Op de tweede en derde verdieping zijn er klaslokalen voor het secundair onderwijs.

Leraren appreciëren het gebruikscomfort van de lokalen: ze zijn licht, akoestisch aangenaam, ruim en hebben de nodige flexibiliteit: je kan leerlingen in de gang of klasuitbreiding aan het werk zetten. Voor flexwerking is dat optimaal, ook het feit dat je de brede deuren tussen de klassen dan kan openzetten.’

Hilde Dengis, directeur secundair onderwijs

De vierde verdieping huisvest drie nieuwe wetenschapslokalen voor het secundair onderwijs en een dakspeelplaats voor de leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs.

Het gebouw biedt een betere leerlingencirculatie doorheen de school en is helemaal uitgerust om aan de moderne onderwijsvereisten te voldoen.